24 september 2011

Plommon marmelad med kanel


Nu på morgonen har jag och Milissa gjort plommon marmelad med kanel super smarigt!
Åt det som liten när mormor gjorde det till oss av våra Victoria plommon. Erling (Jonas morfar) kom med Victoria plommon till oss här om dagen. Imorse så vaknade vi tidigt och tog tag i saken enkelt recept är det också.

1 kg plommon
1/2 dl vatten
2 bitar hel kanel
4 dl syltsocker
 
Gör så här
1. Dela plommonen och ta ur kärnorna. Lägg i en stor gryta med vatten och kanel, och koka upp. Sjud under lock i 15 minuter tills plommonen har kokt sönder. Häll i sockret och koka upp, låt koka häftigt i 3 minuter. Skumma noga och låt stå i 15 minuter innan marmeladen hälls upp på rena burkar.
Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att ni lämnar komentarer så mycket värt!!